• Datum :November 07, 2017 
  • Ura :17:30 PM – 20:30 PM
  • Lokacija :Aromainštitut
  • Cena :45 €
  • Predavatelj(i) : Mag. Marija Kuster Kortnik

Sprehod po gozdu nas napolni s prijetno energijo, k čemur v veliki meri pripomorejo drevesa. Drevje igra v naših življenjih zelo pomembno vlogo, ki se je morda premalo zavedamo. Poleg kvalitete zraka drevesa poskrbijo za kurjavo, pohištvo, gradnjo … Iz njih pa pridobivamo tudi številna čudovita eterična olja in dišeče hidrolate, ki so še posebej priporočljivi za ta jesenski čas.

V uvodu jesenske delavnice boste spoznali, iz katerih delov dreves vse se izdelujejo eterična olja, kateri kemijski elementi prevladujejo v njih in kakšni so splošni učinki teh olj. V nadaljevanju sledi predstavitev  uporabnosti eteričnih olj in hidrolatov iz iglavcev, ki uspevajo v našem lokalnem okolju: smreka, bor, jelka. Nato se bomo ozrli preko meja in spoznali še druga koristna eterična olja. Sandalovino, kot eno izmed najstarejših medicinskih aromatičnih rastlin, zelo uporabno cedro, pomirjujočo kadilno bosvelijo … Med drugim boste spoznali tudi eterično olje copaiba, ki naredi našo kožo srečno.

V praktičnem delu delavnice sledi individualna izdelava priročnega “razkužila” za roke iz aloje vere in eteričnih olj, ki je še posebej uporabno v času širjenja različnih bolezni. Kot drugi izdelek si boste izdelali svoje kozmetično olje za vaše želje in potrebe, ki med drugim vključuje eterična olja drevja. Recepture zanje boste našli v skripti, ki jo dobite na izobraževanju, ali si s svetovanjem za vaše potrebe kreirate svoje olje.